Genbrugsbutikker hitter: ”Vores omsætning er blevet fordoblet de seneste par måneder”

Flere genbrugsforretninger i Fredericia har i øjeblikket mere travlt end de plejer. Det kan blandt andet ses på omsætningen i butikkerne.

Af Emil Schøler Carstens og Simon Herping Stie Olesen

Energikrisen har mange følgevirkninger. En af dem, man mærker i Fredericia, er en øget interesse i genbrugsbutikker. En af butikkerne der for alvor fornemmer, at folk har fået øjnene op for genbrug, er Kirkens Korshær i Fredericia. Her har man set en stor stigning i indtjeningen.

”Vores omsætning er blevet fordoblet de seneste par måneder,” siger Lone Esbensen, som er frivillig i butikken.

I Mødrehjælpen Fredericia mærker man den samme udvikling:

”Her i de seneste par måneder har vi set en øget interesse i at handle i vores butik. Det afspejler sig i vores regnskaber,” siger Inge Falstrup, som er frivillig i Mødrehjælpen Fredericia.

Generel tendens

Fredericia er ikke det eneste sted, hvor man mærker, at genbrug for alvor tager fart i øjeblikket. I Kirkens Korshær kan man på landsplan se, at flere handler i deres butikker rundt omkring i landet:

”Der er sket noget i de seneste par måneder, som har øget vores indtjening. Jeg er sikker på, at energikrisen har givet visse mennesker et behov for at handle i genbrugsbutikker,” siger genbrugsleder i Kirkens Korshær, Dorte Egede Hansen.

Når man ser på, hvad folk køber ind i genbrugsbutikkerne, kan man ifølge Dorte Hansen se, at danskerne kigger ind i en vinter, hvor der skal spares på varmen:

”På nuværende tidspunkt er der meget salg i især vinterstøvler og tykke sokker. Så man er begyndt at forberede sig på en koldere vinter, ” siger hun.